Nieuwbrief

Nieuwsbrief DRU YOGA – WINTER is coming!
November 2023

We gaan de wintermaanden tegemoet. Het kan dan een flinke opgave zijn om in beweging te komen. Wél doen, want juist in de winter is yoga helend voor lichaam en geest.

Vanuit de Yin traditie is het element wat bij de winter hoort het waterelement.

De winter staat voor naar binnen keren en diepe rust, de organen die hieraan verbonden zijn, zijn de nieren en de blaas. Door de energie in deze organen te stimuleren en te verzorgen, kan jij je batterij weer opladen. We gaan dit doen door een aantal Yin houdingen zoals de Caterpillar en de lying butterfly.

We gaan weer op zoek naar een mooie mix van Yin en Yang houdingen met als leidraad de flow van de Dru Yoga. Door juist ook de Yang energie (meer beweeglijke actieve energie) blijven we soepel, flexibel en voelen we ons goed in ons vel. Dat helpt ons de winter door!

We starten de les met een mooie Dru gecombineerde Qi Qong reeks, deze helpt ons om mee te stromen met wat er op je pad komt. Laten komen wat komt en laten gaan wat gaat. De Maangroet (in het sanskriet de Chandra Namaskar) helpt ons meestromen en kalmeert onze emoties. 

Een mooi filmpje van o.a. de Maangroet op YouTube van een collega Dru docent. 

Namaste!