Over mij 

Ik ben Jacqueline en beoefen sinds 2002 verschillende vormen van Yoga. In 2015 ben ik in aanraking gekomen met Dru Yoga. Bij Dru yoga ontstaat de beweging vanuit de wervelvelkolom. De "spinalwave" is dan ook mijn favoriet. Dru Yoga is voor mij puur genieten, het geeft mij een gevoel van rust en verbinding. Dru Yoga wordt ook niet voor niets, "de Yoga van het hart" genoemd. Yoga helpt steeds weer terug te keren naar het stille punt in mijzelf. Ik ben ik gecertificeerd Yoga docent na het afronden van een 3 jarige docentenopleiding. Ik heb mediatietraining gevolgd en een Teacher Training voor Yin Yoga afgerond. Ik heb kennis van de werking van Yoga op de chakra's en meridianen.

Mijn enthousiasme wil ik graag overdragen aan mijn cursisten. Het geven van Yogales is voor mij een grote passie. Yoga zal je lichaam en daarmee ook je mind soepeler maken en na verloop van tijd zal je ervaren dat ook je dagelijks leven positief beïnvloed wordt. 

Meer over Dru 

Typisch voor Dru yoga zijn de rustige, zachte bewegingen in de houdingen. Kalme bewegingen roepen weinig weerstand op en zorgen dat je spanning kunt loslaten. Veel houdingen binnen Dru yoga zijn variaties op bekende asana's. De aanpassing zit 'm vaak in extra ontspanning en beweging tijdens de houding. De Boom (Vrksasana) wordt bijvoorbeeld uitgevoerd met een armbeweging waarbij de armen ontspannen rondgaan. Lees meer in dit artikel over Dru Yoga.

"De zon heeft nooit één schaduw gezien"

Lenonardo da Vinci

NAMASTE


De Lessen

De groep bestaat uit ongeveer 10 personen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Binnen de lessen werk ik met een opbouw. Tijdens iedere les staat een thema centraal zoals ruimte creëren, innerlijke kracht, balans, go with the flow, of stevig met je voeten op de grond staan. 

Activatie:

De lest start met een activatie en het opwarmen van de spieren en de wervelkolom. Gevolgd door een Energie block release (EBR) waarbij je fysieke en emotionele spanning loslaat en positieve energie toelaat. Een EBR bestaat uit bewegingen, bewust ademhalen en handbewegingen. Door te bewegen laat het lichaam spanning los. 

Bewegingsreeks:

Bij een reeks moet je denken aan een aardegroet, maangroet of zonnegroet maar ook klassieke yogahoudingen zoals de krijger, de boom, neerwaartse hond en kindhouding. De bewegingen worden niet lang aangehouden maar worden dynamisch in flow uitgevoerd. De les wordt afgewisseld met Yin houdingen die langer worden aangehouden. Hierdoor kan de ontspanning doorwerken tot in de dieper gelegen weefsels. 

Ademhalingsoefening:

Voor de eindontspanning wordt er nog een ademhalingsoefening of wel "Pranayama" beoefend gevolgd door een meditatie. Door je manier van ademen kan je je gemoedstoestand beïnvloeden. De basis is de buikademhaling. 

Eindontspanning:

Liggend op een matje, met een warme deken wordt de eindontspanning ingesproken onder begeleiding van muziek waardoor de laatste restjes spanning wegglijden en men met hernieuwde energie de les verlaat.