QiGong

Volgens de Chinese geneeskunde hoort je levensenergie, je qi, onbelemmerd door je lichaam te stromen. Maar soms raken we uit balans. Met eenvoudige oefeningen hervind je die balans en laat je de qi weer stromen. Zo blijf je energiek, gezond en vitaal. Qigong is diep geworteld in de eeuwenoude Chinese visie op gezondheid. Als je een fysieke klacht hebt, kun je naar een acupuncturist, een herbalist of een medisch masseur gaan. Maar je moet zelf je huiswerk doen: Qigong beoefenen.

In de Dru Yoga wordt gebruik gemaakt van QiGong bewegingen. 

Qigong-oefening zijn simpel, je voert ze met rust en aandacht uit. Maar hoe simpel of klein ook: de effecten zijn vaak direct merkbaar. Je voelt je vitaal, energiek en krachtig, maar ook rustig en kalm. Het gaat om de harmonie tussen lichaam en geest. Net als bij (andere) yogastijlen leer je naar jezelf kijken en meer geluk in je dagelijks leven te ervaren.

Bovendien verhoogt QiGong de beweeglijkheid van het lichaam, omdat tijdens de beoefening bijna alle spieren bij het werk betrokken zijn. Ze spannen en ontspannen herhaaldelijk, waardoor je een combinatie van dynamische en statische bewegingen ervaart. Je lichaamshouding wordt verbeterd doordat er veel aandacht wordt besteed aan de wervelkolom, onderrug en coördinatie van alle delen van het lichaam.